Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami

Szukasz pomysłu na smaczne i pełnowartościowe śniadanie? Nasza kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami sprawdzi się idealnie! Zawiera ona nie tylko perfekcyjne połączenie smaków, ale stanowi także istną bombę witamin i składników mineralnych – daj się skusić, a kanapka ta na stałe zagości w Twoim jadłospisie.

5 min
Czas przygotowania
85 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 3 ocen)
Kanapka z pieczonym indykiem, hummusem i warzywami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

359 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1070 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
12
kromek chleba żytniego razowego
360 g
8
łyżeczek hummusu
80 g
50 g
 jarmużu
1
sztuka zielonych oliwek
40 g
4
łyżki kiełków rzodkiewki
32 g
1
sztuka plastrów ogórka
150 g
1
sztuka plastrów pomidora
160 g
200 g
 mięsa z piersi indyka
2
łyżki sosu sojowego
20 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

359 kcal Kalorie
19 g Białko
10 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
1070 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Indyka marynujemy w marynacie z sosu sojowego, oliwy, kuminu, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Mięso marynujemy przez minimum godzinę.

2

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

3

Indyka wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

4

Na kromkach chleba układamy jarmuż, plastry pomidora i indyka, hummus, oliwki, plastry ogórka i kiełki. Całość przykrywamy drugą kromką chleba. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.