
Kanapka z pastą z awokado i tuńczykiem
Ryba i awokado? Ten pyszny duet to przepis na idealne śniadanie! A dowodem niech będzie ekspresowa kanapka z pastą z awokado i tuńczykiem. Wystarczy, że awokado rozgnieciesz i doprawisz, a potem podasz z pieczywem, tuńczykiem oraz pomidorem i gotowe. Taka kanapka świetnie smakuje, a dodatkowo dostarcza mocy folianów, witaminy E, witaminy B12 czy likopenu. Smacznego!

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
4
|
kromki chleba pszennego
120 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu białego
0,25 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Rozgniatamy miąższ awokado widelcem na gładką pastę. Dodajemy oliwę, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy do połączenia składników.
Odsączamy tuńczyka i delikatnie rozdzielamy go na mniejsze kawałki.
Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki.
Na kromkach chleba układamy porcje tuńczyka, a na wierzchu wykładamy pastę z awokado. Podajemy z kawałkami pomidora.