Kanapka z pastą pomidorową
Lubisz pasty kanapkowe? Nasz kanapka z pastą pomidorową z pewnością Ci posmakuje! Jest ona perfekcyjnym połączenie kwaskowatych pomidorów, sycącej soczewicy i aromatycznych ziół – jeden kęs, a pokochasz ją równie mocno, jak my!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
150 g
|
soczewicy czerwonej
|
4
|
kromki chleba żytniego
120 g
|
3
|
łyżeczki pasty tahini
18 g
|
2
|
sztuki pomidorów suszonych
40 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
łyżeczka tymianku
3 g
|
0,5
|
łyżeczki kuminu
2,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Po ugotowaniu soczewicę studzimy.
Przekładamy do blendera wszystkie składniki pasty i blendujemy na gładką masę. Pastę możemy doprawić wedle własnego uznania.
Podajemy z pieczywem.