
Kanapka z indykiem
Szukasz oryginalnego pomysłu na kanapkę? Nasza kanapka z indykiem udowodni Ci, że to klasyczne danie wcale nie musi być nudne! Wystarczy, że delikatnego indyka połączysz z kwaśną żurawiną i wyrazistą szynką parmeńską, a Twoja kanapka nabierze niepowtarzalnego charakteru.
5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
285
kcal
Kalorie
21
g
Białko
7
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
1017
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
1
|
łyżeczka żurawiny w słoiczku
15 g
|
20 g
|
rukoli
|
4
|
plastry szynki z indyka
60 g
|
1
|
plaster szynki szwarcwaldzkiej
15 g
|
0,1
|
opakowania sera camembert
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
285
kcal
Kalorie
21
g
Białko
7
g
Tłuszcze
38
g
Węglowodany
1017
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Chleb smarujemy żurawiną.
2
Układamy na nim rukolę, szynkę, pokrojony w plastry ser, szynkę i znowu ser, szynkę z indyka, rukolę i przykrywamy kromką chleba posmarowaną żurawiną.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.