 
      Kanapka z indykiem
Szukasz oryginalnego pomysłu na kanapkę? Nasza kanapka z indykiem udowodni Ci, że to klasyczne danie wcale nie musi być nudne! Wystarczy, że delikatnego indyka połączysz z kwaśną żurawiną i wyrazistą szynką parmeńską, a Twoja kanapka nabierze niepowtarzalnego charakteru.
5 min
            Czas przygotowania
          5 min
            Czas całkowity
          Łatwy
            Poziom trudności
          Oceń
(brak ocen)
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
    
      296
      kcal
    Kalorie
  
      
    
      21
      g
    Białko
  
      
    
      8
      g
    Tłuszcze
  
      
    
      38
      g
    Węglowodany
  
      
    
      
        1059      
      mg
    Sód
  
      
    
      5
      g
    Błonnik
  
  Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            2
           | 
              kromki chleba żytniego
             
                60 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka żurawiny w słoiczku
             
                15 g
               | 
| 
            20 g 
           | 
               rukoli
             | 
| 
            4
           | 
              plastry szynki z indyka
             
                60 g
               | 
| 
            1
           | 
              plaster szynki szwarcwaldzkiej
             
                15 g
               | 
| 
            0,1
           | 
              opakowania sera camembert
             
                15 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
    
      296
      kcal
    Kalorie
  
      
    
      21
      g
    Białko
  
      
    
      8
      g
    Tłuszcze
  
      
    
      38
      g
    Węglowodany
  
      
    
      
        1059      
      mg
    Sód
  
      
    
      5
      g
    Błonnik
  
  Sposób przygotowania
          Czas gotowania: 5 min.
          
        
      
          1
        
        Pieczywo smarujemy równomiernie żurawiną.
          2
        
        Ser camembert kroimy w cienkie plastry.
          3
        
        Na połowie pieczywa układamy kolejno: rukolę, szynkę z indyka, camembert i szynkę parmeńską.
          4
        
        Całość przykrywamy pozostałym pieczywem i składamy kanapki.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        