Kanapka z indykiem

Kanapka z indykiem

Szukasz oryginalnego pomysłu na kanapkę? Nasza kanapka z indykiem udowodni Ci, że to klasyczne danie wcale nie musi być nudne! Wystarczy, że delikatnego indyka połączysz z kwaśną żurawiną i wyrazistą szynką parmeńską, a Twoja kanapka nabierze niepowtarzalnego charakteru.

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapka z indykiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

296 kcal Kalorie
21 g Białko
8 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
1059 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
2
kromki chleba żytniego
60 g
1
łyżeczka żurawiny w słoiczku
15 g
20 g
 rukoli
4
plastry szynki z indyka
60 g
1
plaster szynki szwarcwaldzkiej
15 g
0,1
opakowania sera camembert
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

296 kcal Kalorie
21 g Białko
8 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
1059 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pieczywo smarujemy równomiernie żurawinę.

2

Ser camembert kroimy w cienkie plastry.

3

Na połowie pieczywa układamy kolejno: rukolę, szynkę z indyka, camembert i szynkę parmeńską.

4

Całość przykrywamy pozostałym pieczywem i składamy kanapki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera