Jaglanka z twarogiem i musem owocowym
Lubisz jaglankę, ale chcesz nadać jej nieco więcej „treści” (a dodatkowo poprawić zawartość białka)? Nasza jaglanka z twarogiem i musem owocowym poleca się na śniadanie (albo kolację!). Ta pysznie słodka potrawa stanowi idealne źródło białka, wapnia, żelaza, a także witaminy C. I co to dużo mówić – od pierwszego kęsa zachwyci smakiem każdego: zarówno dzieci, jak i dorosłych. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
kaszy jaglanej
|
0,8
|
szklanki mleka
200 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu greckiego
80 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
|
Mus owocowy: |
|
150 g
|
truskawek
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Truskawki i erytrol umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać. Gorące owoce przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pestek.
Kaszę gotujemy na mleku według instrukcji na opakowaniu.
Gotową kaszę delikatnie studzimy. Przestudzoną kaszę, twaróg, jogurt i erytrol blendujemy na gładką masę.
Pudding przenosimy do miseczki i polewamy sosem owocowym.