Jaglany pudding z mango

Jaglany pudding z mango

Wiesz, że kasza pasuje nie tylko do obiadów? Jaglany pudding z mango sprawi, że spojrzysz na kaszę w zupełnie innym świetle. Pokochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Do tego płatki owsiane i soczyste mango. Pudding możesz podać jako śniadanie lub po prostu jako smaczną, słodką przekąskę — decyzja należy do Ciebie.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jaglany pudding z mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

458 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
1,5
szklanki mleka roślinnego
375 g
3
łyżki odżywki białkowej
30 g
2
łyżki wiórków kokosowych
30 g
3
łyżeczki erytrolu
15 g
280 g
 mango

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

458 kcal Kalorie
15 g Białko
14 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Płatki jaglane wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy na małych ogniu, aż płatki będą miękkie.

2

Do ugotowanych płatków dodajemy erytrol, wiórki kokosowe, odżywkę białkową. Miksujemy na gładką masę.

3

Zmiksowaną masę przekładamy do naczynia i pozostawiamy do ostygnięcia.

4

Zimny pudding polewamy musem owocowym.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?