Jaglany pudding z mango

Wiesz, że kasza pasuje nie tylko do obiadów? Jaglany pudding z mango sprawi, że spojrzysz na kaszę w zupełnie innym świetle. Pokochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Do tego płatki owsiane i soczyste mango. Pudding możesz podać jako śniadanie lub po prostu jako smaczną, słodką przekąskę — decyzja należy do Ciebie.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Jaglany pudding z mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

453 kcal Kalorie
19 g Białko
13 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
242 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków jaglanych
50 g
1,5
szklanki mleka roślinnego
375 g
4
łyżki wegańskiej odżywki białkowej
32 g
2
łyżki wiórków kokosowych
30 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
1
sztuka mango
280 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

453 kcal Kalorie
19 g Białko
13 g Tłuszcze
63 g Węglowodany
242 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Płatki jaglane wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy na małych ogniu, aż płatki będą miękkie.

2

Do ugotowanych płatków dodajemy ksylitol, wiórki kokosowe, odżywkę białkową i całość miksujemy na gładką masę.

3

Zmiksowaną masę przekładamy do naczynia i pozostawiamy do ostygnięcia.

4

Zimny pudding polewamy musem ze zmiksowanego mango.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?