
Jaglany snickers z orzechami, czekoladą, daktylami i masłem orzechowym
Inspiracja kultowym batonem zapewni Ci niezapomniane wrażenia smakowe. Śmiało obstawiamy, że to będzie Twój nowy ulubiony smakołyk. A właśnie takie smakołyki kochamy najbardziej, w zdrowszym wydaniu, na własnych zasadach, ale nadal przepyszne. Jaglany snickers z orzechami, czekoladą, daktylami i masłem orzechowym to doskonałe połączenie smaków!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondlu zagotowujemy mleko z ksylitolem, dodajemy ekstrakt waniliowy oraz płatki jaglane, mieszamy i gotujemy jeszcze przez 3-4 minuty. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem, studzimy.
Orzechy ziemne prażymy na suchej patelni, studzimy i układamy na płatkach jaglanych, lekko wciskając.
Daktyle blendujemy z masłem orzechowym do uzyskania jednolitej masy. Układamy warstwę na orzechach.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na krem.
Przygotowany deser wstawiamy na godzinę do lodówki, aby stężał.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
