![Jaglany deser z orzechami i czekoladą a la Snickers](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/22154608/004A3662.jpg)
Jaglany deser z orzechami i czekoladą a la Snickers
Inspiracja kultowym batonem zapewni Ci niezapomniane wrażenia smakowe. Śmiało obstawiamy, że to będzie Twój nowy ulubiony smakołyk. A właśnie takie smakołyki kochamy najbardziej, w zdrowszym wydaniu, na własnych zasadach, ale nadal przepyszne. Jaglany snickers z orzechami, czekoladą, daktylami i masłem orzechowym to doskonałe połączenie smaków!
![Jaglany deser z orzechami i czekoladą a la Snickers](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/11/22154553/004A3662.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez glutenu](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezglutenu.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,6
|
szklanki mleka
400 g
|
3
|
łyżki ksylitolu
45 g
|
10
|
łyżek płatków jaglanych
100 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
60 g
|
orzechów ziemnych
|
1
|
sztuka czekolady
100 g
|
20
|
sztuk daktyli świeżych
100 g
|
10
|
łyżeczek masła orzechowego
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W rondlu zagotowujemy mleko z ksylitolem, dodajemy ekstrakt waniliowy oraz płatki jaglane, mieszamy i gotujemy przez 3-4 minuty. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem, studzimy.
Orzechy ziemne prażymy na suchej patelni, studzimy i układamy na płatkach jaglanych, lekko wciskając.
Daktyle blendujemy z masłem orzechowym do uzyskania jednolitej masy. Układamy warstwę na orzechach.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy na krem.
Przygotowany deser wstawiamy na godzinę do lodówki, aby stężał.