Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Grzanka razowa z chorizo i burratą

Grzanka razowa z chorizo i burratą

Włochy i Hiszpania razem na talerzu? Takie pyszne połączenie to kulinarna podróż dookoła świata dla prawdziwych smakoszy. Brzmi dobrze? Nasz przepis – grzanka razowa z chorizo i burratą poleca się na śniadanie! Rozpływający się w ustach ser łączy się tu z lekko ostrą kiełbasą, chrupiącym pieczywem i świeżą rukolą. Całość jest ekspresowa w wykonaniu i naprawdę pożywna. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Grzanka razowa z chorizo i burratą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

571 kcal Kalorie
22 g Białko
39 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1068 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
7
plastrów chorizo
49 g
0,5
opakowania burraty
60 g
1
łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
5 g
25 g
 rukoli
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

571 kcal Kalorie
22 g Białko
39 g Tłuszcze
35 g Węglowodany
1068 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Rozgrzewamy suchą patelnię na średnim ogniu. Wkładamy na nią plasterki chorizo i smażymy przez 4-5 minut, aż nabiorą złocistego koloru i staną się lekko chrupiące. Co jakiś czas mieszamy, aby równomiernie się podsmażyły. Przekładamy usmażone chorizo na talerz.

2

Na tej samej patelni kładziemy pieczywo. Podsmażamy grzanki przez 2-3 minuty z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru i staną się chrupiące. W razie potrzeby obracamy je za pomocą szczypiec lub łopatki, aby uniknąć przypalenia.

3

Zdejmujemy grzanki z patelni i układamy na talerzu. Na każdą z nich kładziemy po kilka plasterków chorizo.

4

Na środku każdej grzanki umieszczamy kawałek sera.

5

Całość skrapiamy niewielką ilością oliwy (możemy użyć oliwy z suszonych pomidorów).

6

Na wierzchu grzanek układamy rukolę.

7

Posypujemy danie pieprzem i przyprawą z suszonymi pomidorami wedle uznania.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.