Grzanki z pesto i krewetkami

Grzanki z pesto i krewetkami

Lubisz kreatywne połączenia smaków? A może chcesz zaimponować gościom niebanalną przystawką? Przepis na grzanki z pesto i krewetkami sprawdzi się tutaj idealnie! Chrupiące pieczywo, kremowe pesto i soczyste krewetki – ta przekąska zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Oprócz eksplozji smaku danie gwarantuje także bombę wartości odżywczych – białko, zdrowe tłuszcze, błonnik pokarmowy i antyoksydanty – czego chcieć więcej? Nie czekaj – wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Grzanki z pesto i krewetkami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

414 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
752 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
3
łyżeczki pesto
15 g
75 g
 krewetek
2
łyżeczki oliwy
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

414 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
752 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Chleb podgrzewamy na suchej patelni, w piekarniku lub tosterze do czasu aż się zarumieni i stanie się chrupiący.

2

Rozmrożone krewetki przesmażamy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony. Oprószamy solą i pieprzem.

3

Pieczywo smarujemy pesto, układamy krewetki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?