![Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/10/18145426/PA070085s.jpg)
Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką
Najlepsze smarowidło do pieczywa? Większość osób pewnie wymieniłaby masło, margarynę, ewentualnie awokado albo hummus. Ale czy wiesz, że w tej roli perfekcyjnie sprawdzi się też klasyczne włoskie pesto? Nasze kanapki z pesto, żółtym serem i papryką to idealny przykład wykorzystania tego wyrazistego sosu właśnie w roli smarowidła. A co najlepsze – jest to zdrowa opcja, bo zawiera mnóstwo witaminy E i polifenoli. Spróbuj koniecznie!
![Kanapki z pesto, żółtym serem i papryką](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/10/18145452/pesto.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low glycemic index](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/lowglycemic.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
456
kcal
Kalorie
25
g
Białko
19
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
1022
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka grahamki
80 g
|
2
|
łyżeczki zielonego pesto
10 g
|
4
|
plastry sera gouda
60 g
|
0,5
|
sztuki papryki zielonej
85 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
456
kcal
Kalorie
25
g
Białko
19
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
1022
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Grahamkę kroimy na pół, smarujemy pesto.
2
Na kanapki kładziemy ser żółty i pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę. Resztę papryki podajemy dodatkowo na talerzu. Smacznego!