Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Frittata z brokułami i fetą

Frittata z brokułami i fetą

Frittata – klasyczne danie kuchni włoskiej, przypominające omlet, to niezwykle sycący, wartościowy posiłek, który sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasz wersja tej potrawy – frittata z brokułami i fetą to perfekcyjne połączenie delikatnych, pełnych witamin brokułów i słonego sera feta.

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,79/5
(z 24 ocen)
Frittata z brokułami i fetą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

496 kcal Kalorie
33 g Białko
27 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
740 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek
168 g
0,2
sztuki sera feta
35 g
80 g
 brokuła
2
sztuki ziemniaków
140 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
0,3
sztuki cebuli
20 g
1
szczypta sól
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

496 kcal Kalorie
33 g Białko
27 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
740 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ziemniaki i cebulę kroimy na drobną kostkę. Brokuła dzielimy na małe różyczki. Podsmażamy do miękkości na rozgrzanym oleju (10-15 minut). Najlepiej wybrać taką patelnię, którą można włożyć do piekarnika. Doprawiamy solą.

2

Jajka rozbijamy i mieszamy. Ser kroimy w kostkę.

3

Jajka wlewamy na patelnie, układamy ser feta. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni z funkcją termoobieg na 8 minut lub do momentu ścięcia się jajek.

4

Gotowe danie kroimy na kawałki i przekładamy na talerz. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.