Zapiekana tortilla

Zapiekana tortilla

Brakuje Ci pomysłu na kreatywne śniadanie, a kanapki po prostu zaczęły Cię nudzić? Jeśli chcesz wyrwać się ze śniadaniowej rutyny, to nasza zapiekana tortilla Ci pomoże! Obok pszennego placka znajdziesz tu też klasyczne śniadaniowe produkty, a konkretnie: jajka i żółty ser. Do tego warzywa, przyprawy i gotowe: pożywne śniadanie bez nudy już na Ciebie czeka.

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,08/5
(z 38 ocen)
Zapiekana tortilla
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

520 kcal Kalorie
32 g Białko
25 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
662 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilli pszennej
60 g
3
sztuki jajek
168 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
1
plaster sera gouda
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

520 kcal Kalorie
32 g Białko
25 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
662 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Tortille układamy w miseczce do zapiekania (niewiele mniejszej niż tortilla), tak, aby boki miseczki były przykryte tortillą, ale nie wystawały.

2

Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce.

3

Do tortilli wbijamy jajka, dodajemy warzywa i ser. Posypujemy solą i pieprzem.

4

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, tryb góra dół przez około 20 minut.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?