Focaccia z mozzarellą w formie kanapek
Uwielbiasz kuchnię włoską? Foccacia z mozzarellą w formie kanapek pomoże Ci przenieść się w klimat włoskiego lata! Połączenie chrupiącej focacci z mozzarellą, pomidorem, papryką i wyrazistym pesto to kombinacja, która zachwyci największych fanów kuchni włoskiej. Kanapka bogata jest w likopen, białko, błonnik pokarmowy, witaminę C – to prawdziwa bomba wartości odżywczych. Nie czekaj – koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
490
kcal
Kalorie
20
g
Białko
22
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
479
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
focacci z oliwkami, rozmarynem i skórką z cytryny
|
Do podania: |
|
6
|
łyżeczek pesto czerwonego
30 g
|
1
|
sztuka mozzarelli
120 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
490
kcal
Kalorie
20
g
Białko
22
g
Tłuszcze
50
g
Węglowodany
479
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Focaccię przygotowujemy zgodnie z przepisem https://centrumrespo.pl/przepisy/focaccia-z-oliwkami-rozmarynem-i-skorka-z-cytryny/.
2
Focaccię kroimy na kawałki. Smarujemy pesto, układamy kawałki sera i warzyw.