
Domowa granola z bananem i malinami
Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

Kategorie









Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
465
kcal
Kalorie
14
g
Białko
16
g
Tłuszcze
75
g
Węglowodany
70
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
4
|
łyżki płatków owsianych
40 g
|
10 g
|
migdałów
|
1,4
|
łyżki otrębów owsianych
10 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
1
|
łyżeczka masła
5 g
|
0,5
|
sztuki małego banana
60 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu naturalnego
100 g
|
70 g
|
malin
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
465
kcal
Kalorie
14
g
Białko
16
g
Tłuszcze
75
g
Węglowodany
70
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki
2
Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów i otręby
3
Na koniec prażenia dodajemy masło, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
