Domowa granola

Szukasz inspiracji śniadaniowej? Mam dla ciebie idealny przepis, który łączy owsiankę z różnymi smacznymi i przede wszystkim pożywnymi dodatkami. Domowa granola doskonale nadaje się dla każdego, kto uwielbia chrupanie. Zdrowo i smacznie.

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,77/5
(z 53 ocen)
Domowa granola
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

465 kcal Kalorie
14 g Białko
16 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
70 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
łyżki płatków owsianych
40 g
0,7
łyżki migdałów
10 g
1,4
łyżki otrębów owsianych
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
łyżeczka oleju kokosowego
5 g
0,5
sztuki małego banana
60 g
5
łyżek jogurtu naturalnego
100 g
1
garść malin
70 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

465 kcal Kalorie
14 g Białko
16 g Tłuszcze
75 g Węglowodany
70 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Banana blendujemy z jogurtem naturalnym jako bazę do naszej owsianki

2

Na patelni prażymy płatki owsiane + ulubione dodatki, u mnie: płatki migdałów i otręby

3

Na koniec prażenia dodajemy olej kokosowy, miód i prażymy jeszcze około 1 minuty. Dzięki temu nasza granola będzie chrupiąca i aromatyczna. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?