
Truskawkowa owsianka na zimno
Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Kategorie







Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
10
|
łyżek płatków owsianych
100 g
|
0,5
|
szklanki napoju migdałowego
125 g
|
2
|
łyżeczki nasion chia
10 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
70 g
|
truskawek
|
0,5
|
opakowania jogurtu roślinnego
80 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia. Zalewamy mlekiem i mieszamy.
Dodajemy masło orzechowe lub orzechy, owoce i jogurt. Dokładnie mieszamy. Jeśli konsystencja owsianki jest zbyt gęsta, możemy dolać odrobinę zimnej wody do uzyskania preferowanej konsystencji. Ponownie dokładnie mieszamy.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aby owsianka dobrze się schodziła, a płatki zmiękły.