Truskawkowa owsianka na zimno

Truskawkowa owsianka na zimno

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,65/5
(z 83 ocen)
Truskawkowa owsianka na zimno
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

332 kcal Kalorie
11 g Białko
13 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
140 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
10
łyżek płatków owsianych
100 g
0,5
szklanki napoju migdałowego
125 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g
70 g
 truskawek
0,5
opakowania jogurtu roślinnego
80 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

332 kcal Kalorie
11 g Białko
13 g Tłuszcze
46 g Węglowodany
140 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia. Zalewamy mlekiem i mieszamy.

2

Dodajemy masło orzechowe lub orzechy, owoce i jogurt. Dokładnie mieszamy.

3

Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?