Truskawkowa owsianka na zimno

Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

10 min
40 min
Poziom trudności: Łatwy
Oceń
4,71/5
(z 59 ocen)
Truskawkowa owsianka na zimno
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

350,3 kcal Kalorie
11,7 g Białko
13,7 g Tłuszcze
48,3 g Węglowodany
76,8 mg Sód
8,7 g Błonnik

Składniki
10
łyżek płatków owsianych
100 g
0,5
szklanki napoju migdałowego
120 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
1
łyżeczka masła orzechowego
20 g
1
garść truskawek
70 g
2
łyżeczki dżemu truskawkowego
30 g
2,5
łyżki jogurtu greckiego
50 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

350,3 kcal Kalorie
11,7 g Białko
13,7 g Tłuszcze
48,3 g Węglowodany
76,8 mg Sód
8,7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia

2

Zalewamy mlekiem i mieszamy

3

Dodajemy masło orzechowe lub orzechy

4

Dodajemy owoce, łyżkę dżemu i jogurt, mieszamy

5

Możemy posłodzić erytrolem

6

Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?