Truskawkowa owsianka na zimno
Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
332
kcal
Kalorie
11
g
Białko
13
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
140
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
10
|
łyżek płatków owsianych
100 g
|
0,5
|
szklanki napoju migdałowego
125 g
|
2
|
łyżeczki nasion chia
10 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
70 g
|
truskawek
|
0,5
|
opakowania jogurtu roślinnego
80 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
332
kcal
Kalorie
11
g
Białko
13
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
140
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia. Zalewamy mlekiem i mieszamy.
2
Dodajemy masło orzechowe lub orzechy, owoce i jogurt. Dokładnie mieszamy.
3
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!