
Truskawkowa owsianka na zimno
Kolejna odsłona owsianki, tym razem w wersji na zimno. To przede wszystkim pełnowartościowa i jednocześnie najpyszniejsza wersja truskawkowej owsianki na zimno. Jest idealną propozycją na zdrowe i owocowe śniadania, jak również na deser bez wyrzutów sumienia.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
332
kcal
Kalorie
11
g
Białko
12
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
136
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
10
łyżek płatków owsianych
100 g
0,5
szklanki napoju migdałowego
120 g
2
łyżeczki nasion chia
10 g
1
łyżeczka masła orzechowego
20 g
1
garść truskawek
70 g
0,5
opakowania jogurtu roślinnego
80 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
332
kcal
Kalorie
11
g
Białko
12
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
136
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Do miseczki wsypujemy płatki i nasiona chia
2
Zalewamy mlekiem i mieszamy
3
Dodajemy masło orzechowe lub orzechy
4
Dodajemy owoce i jogurt, mieszamy
5
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nasze danie jest gotowe. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
