Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym
Czekoladowe ciasto z masłem orzechowym to wyśmienite rozwiązanie dla wszystkich smakoszy słodkości. Składniki są odpowiednio dobrane pod względem smaku tak, aby w pełni zadowolić wymagające podniebienia. Wykorzystaj przepis na zdrową przekąskę.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
sztuki gorzkiej czekolady
300 g
|
20
|
łyżeczek erytrolu
100 g
|
10
|
łyżeczek masła
50 g
|
30
|
łyżeczek masła orzechowego
300 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Czekoladę rozpuszczamy w garnku, czekamy, aż odrobinę przestygnie.
3/4 rozpuszczonej czekolady nakładamy do okrągłej formy (średnica 24 cm), równo rozprowadzając.
Następnie wkładamy do lodówki i czekamy, aż zastygnie.
Masło orzechowe mieszamy z masłem i rozdrobnionym erytrolem.
Nakładamy masę na zastygniętą czekoladę. Wkładamy do lodówki na około 20-30 minut.
Pozostałą część czekolady rozprowadzamy na wierzchu ciasta i wkładamy ponownie do lodówki, do zastygnięcia. Smacznego!