Czekoladowa owsianka z migdałami
Magnez, wapń, żelazo, witaminy z grupy B – czekoladowa owsianka z migdałami zawiera je wszystkie. Ten prosty przepis na śniadanie lub kolację to prawdziwa gratka dla fanów słodkości. Znajdziesz tu bowiem podwójną dawką magnetycznego czekoladowego smaku – owsianka ma w składzie zarówno kakao, jak i dodatek czekolady gorzkiej. Do tego migdały, odżywka białkowa, miód i gotowe. Takiemu śniadaniu nie oprze się nawet niejadek – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
7,5
|
łyżki płatków
75 g
|
1,2
|
szklanki mleka
300 g
|
3
|
łyżki odżywki białkowej
30 g
|
1
|
łyżka kakao
10 g
|
40 g
|
migdałów
|
0,2
|
sztuki czekolady gorzkiej
20 g
|
2
|
łyżeczki miodu
24 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości na niewielkiej mocy palnika (jeżeli nie chcemy gotować płatków możemy zalać je ciepłym mlekiem i odstawić na parę minut, aż zmiękną). Wyłączamy palnik.
Dodajemy kakao i odżywkę. Dokładnie mieszamy.
Owsiankę przekładamy do miseczki. Na wierzchu układamy posiekaną czekoladę, migdały i polewamy miodem.