
Czekoladowa owsianka na mleku roślinnym z malinami
Czekolada i maliny… Nam już leci ślinka na samą myśl o tym idealnym duecie. Czekoladowa owsianka na mleku roślinnym z malinami zasmakuje całej rodzinie, bez względu na wiek.

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1,4
|
szklanki mleka roślinnego
350 g
|
9
|
łyżek płatków owsianych
90 g
|
2
|
łyżki kakao
20 g
|
350 g
|
malin
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
1
|
łyżeczka nasion chia
5 g
|
1
|
łyżeczka masła orzechowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Do rondelka wsypujemy płatki owsiane, nasiona chia wlewamy mleko i gotujemy na wolnym ogniu, aż płatki będą miękkie, a owsianka zgęstnieje.
Do miękkich płatków dodajemy ksylitol, kakao, masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy mus malinowy: maliny dusimy w niewielkiej ilości wody. Gdy maliny się rozgotują, miksujemy. Możemy również przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek.
Gotową owsiankę przekładamy do miseczki. Posypujemy malinami lub musem malinowym.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.