Chrupiące tosty z serkiem, szpinakiem i plastrami pomidora
Włoskie lato na talerzu? Wypróbuj nasz przepis na chrupiące tosty z serkiem, szpinakiem i plastrami pomidora. Chrupkie pieczywo z kremową mozzarellą, świeżym pomidorem, szpinakiem i oliwą to proste, ale klasyczne połączenie smakowe, które zachwyci niejednego fana włoskiej kuchni. Oprócz smaku tosty bogate są w białko, błonnik pokarmowy, foliany, likopen i wapń. Świetnie sprawdzą się jako śniadanie na dobry start dnia lub przekąska zabrana do pracy albo szkoły. Koniecznie wypróbuj, smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
kromki chleba
90 g
|
75 g
|
szpinaku
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
0,5
|
sztuki mozzarelli
60 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Chleb skrapiamy oliwą. Podgrzewamy, aż stanie się chrupki na patelni lub w tosterze.
Tosty smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy szpinak i pokrojoną w plastry mozzarellę.
Tosty podajemy z pomidorem.