Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Tosty z tofucznicą i serkiem wiejskim

Tosty z tofucznicą i serkiem wiejskim

Tosty z tofucznicą i serkiem wiejskim to przepis na oryginalny, pełnowartościowy posiłek na dobre rozpoczęcie dnia. Tofucznicę przygotowuje się błyskawicznie, analogicznie do klasycznej jajecznicy. Cały jej sekret tkwi w odpowiednim doprawieniu – a kurkuma, papryka wędzona, płatki drożdżowe i sól nadają jej żółty kolor i jajeczny posmak. Serwowana na podpieczonym chlebie z dodatkiem kremowego awokado, chrupiącej rukoli, pomidorów koktajlowych i serka wiejskiego smakuje obłędnie. Jest to połączenie, któremu ciężko się oprzeć, więc nie czekaj – i koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,33/5
(z 3 ocen)
Tosty z tofucznicą i serkiem wiejskim
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

589 kcal Kalorie
31 g Białko
30 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
687 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
0,5
sztuki cebuli
40 g
2
łyżeczki oleju
10 g
1
opakowanie tofu
180 g
0,5
łyżeczki papryki wędzonej
1,5 g
0,5
łyżeczki kurkumy
1 g
0,5
łyżki płatków drożdżowych
2,5 g
0,1
szklanki mleka roślinnego
15 g
1
sztuka awokado
140 g
4
kromki chleba tostowego
120 g
40 g
 rukoli
1
opakowanie serka wiejskiego
200 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

589 kcal Kalorie
31 g Białko
30 g Tłuszcze
49 g Węglowodany
687 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Cebulę drobno siekamy.

2

Na patelni rozgrzewamy olej. Przesmażamy cebulę.

3

Tofu rozgniatamy widelcem. Przekładamy na patelnię i smażymy.

4

Dodajemy paprykę wędzoną, kurkumę, płatki drożdżowe, sól i pieprz. Wlewamy mleko roślinne i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji.

5

Awokado rozgniatamy na pastę. Pomidorki kroimy na pół.

6

Chleb tostujemy – w tosterze, na patelni lub w piekarniku.

7

Na kanapki nakładamy rukolę, pastę z awokado, tofucznicę, serek wiejski i pomidorki. Jeśli coś się nie mieści na kromkach chleba, kładziemy je obok na talerzyku.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.