Chleb z twarogiem i owocami

Chleb z twarogiem i owocami

Słodkie śniadanie z 4 składników? Postaw na chleb z twarogiem i owocami, czyli przepis na posiłek gotowy w 5 minut! Do jego przygotowania potrzebne Ci będą jedynie pieczywo razowe, banan, twaróg oraz erytrol do smaku. I choć taka kanapka jest mega prosta, to dostarcza wartościowych składników odżywczych, m.in. potasu, magnezu, wapnia czy witamin B1, B2 oraz B12. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Chleb z twarogiem i owocami
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

332 kcal Kalorie
16 g Białko
4 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
302 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
2
kromki chleba żytniego
60 g
0,2
opakowania twarogu
60 g
1
sztuka banana
120 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

332 kcal Kalorie
16 g Białko
4 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
302 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jeśli chleb jest świeży i nie wymaga tostowania, możemy od razu przejść do kolejnego kroku. Jeśli preferujemy chleb chrupiący, możemy go delikatnie podgrzać w tosterze lub na suchej patelni, aż będzie złocisty.

2

Do miseczki przekładamy twaróg. Dodajemy erytrol i dokładnie mieszamy, aż erytrol się rozpuści.

3

Banan obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości około 0,5 centymetra.

4

Pieczywo smarujemy twarogiem.

5

Układamy plastry banana.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera