Kanapka z jajkiem

Z czego powinna składać się idealna kanapka z jajkiem? Naszym zdaniem, powinna ona zawierać odrobinę kremowego, śmietankowego serka i całą gamę świeżych, pełnych witamin warzyw. Spróbuj, a z pewnością również pokochasz ten smak! 

 

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,53/5
(z 19 ocen)
Kanapka z jajkiem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

386 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
453 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
2
kromki chleba żytniego
60 g
1
łyżka serka kanapkowego
25 g
2
sztuki jajek kurzych
112 g
1
sztuka pomidora
160 g
2
sztuki rzodkiewki
30 g
20 g
 rukoli
2
łyżeczki szczypiorku
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

386 kcal Kalorie
21 g Białko
17 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
453 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka wkładamy do zimnej, osolonej wody i gotujemy 8 minut od momentu doprowadzenia do wrzenia

2

Pieczywo smarujemy serkiem kanapkowym

3

Układamy rukole i obrane, pokrojone jajko, pomidora i rzodkiewki

4

Posypujemy szczypiorkiem

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?