Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Chili con carne z czerwonej fasoli i wołowiny

Chili con carne z czerwonej fasoli i wołowiny

Masz ochotę na kuchnię meksykańską? Postaw na nasz przepis – chili con carne z czerwonej fasoli i wołowiny. Nie dość, że taki obiad świetnie rozgrzewa i syci to jeszcze dostarcza mocy składników odżywczych. Jakich? Znajdziesz tu 30 g białka w porcji, mnóstwo błonnika, a także żelazo, magnez, wapń czy likopen. Koniecznie wypróbuj i wyrusz w kulinarną podróż do Ameryki Środkowej. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Chili con carne z czerwonej fasoli i wołowiny
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

633 kcal Kalorie
31 g Białko
35 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
2501 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu
400 g
 mięsa mielonego wołowego
240 g
 fasoli czerwonej
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
0,8
łyżeczki kuminu
4 g
1
łyżeczka oregano
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka papryki ostrej
3 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

633 kcal Kalorie
31 g Białko
35 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
2501 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Cebulę i czosnek siekamy.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, podsmażamy, cały czas mieszając.

4

Do obsmażonego mięsa dodajemy przyprawy (sól, pieprz, kumin, oregano i paprykę). Podsmażamy jeszcze przez chwilę.

5

Dodajemy pomidory, fasolę i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy moc palnika. Gotujemy przez 15-20 minut (jeżeli sos zrobi się zbyt gęsty, dodajemy wody). Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

6

Podajemy z ryżem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.