
Chili sin carne z ryżem
Chili sin carne z ryżem to klasyczne danie kuchni meksykańskiej, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Postępując według zawartych poniżej instrukcji, przygotujesz oryginalny, pożywny obiad, którego sekret tkwi w idealnym połączeniu warzyw i przypraw – spróbuj koniecznie!

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy według instrukcji podanych na opakowaniu.
Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i lekko podsmażamy w rondlu.
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem wrzucamy pomidory i gotujemy, aż pomidory się rozpadną.
Gdy pomidory się rozpadną, dodajemy odcedzoną fasolę z puszki, kukurydzę z puszki i pokrojoną paprykę. Całość należy zagotować.
Gdy wszystkie składniki się zagotują, doprawiamy potrawę solą, pieprzem, chilli, kakao, sokiem z cytryny i kolendrą.
Gotowe danie przekładamy na talerz. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
