
Chilli z indykiem

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Paprykę, papryczki, cebulę, czosnek oraz łodygi kolendry drobno kroimy
Bataty kroimy w kostkę
Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżka oliwy i dodajemy warzywa, 1 łyżeczkę kuminu, przesmażamy warzywa około 5-7 minut, następnie przekładamy do garnka
Na tej samej patelni dodajemy oliwę i smażymy mięso z łyżeczką kuminu i oregano, dodajemy do garnka z warzywami
Dolewamy przecier pomidorowy i dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz sos sojowy
Dusimy na małym ogniu, aż większość wody odparuje, będzie to trwało około 30-45 minut
W miseczce mieszamy ze sobą jogurt grecki, posiekane listki kolendry oraz sok z limonki
Chilli podajemy z łyżką przygotowanego jogurtu
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
