Budyń ryżowy

Budyń ryżowy

Uwielbiasz desery? To świetnie. Mam dla ciebie wspaniały przepis na delikatny kremowy budyń ryżowy, uwielbiany zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Podajemy go na ciepło lub zimno, z dodatkiem owoców i orzechów. Można pokusić się za każdym razem o inne dodatki.

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,65/5
(z 48 ocen)
Budyń ryżowy
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

322 kcal Kalorie
5 g Białko
8 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
52 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
100 g
 ryżu basmati
1
szklanka mleka roślinnego
250 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g
50 g
 borówek
20 g
 orzechów włoskich

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

322 kcal Kalorie
5 g Białko
8 g Tłuszcze
57 g Węglowodany
52 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Ryż gotujemy, aż będzie lekko „ rozgotowany”.

2

Przekładamy do miseczki, dodajemy mleko, erytrol i blendujemy na gładki mus.

3

Do budyniu dodajemy ulubione dodatki.

4

Opcjonalnie zamiast ryżu możemy użyć ugotowane płatki ryżowe. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.