Budyń jaglany z malinami
Czy wiesz że budyń wcale nie musi być nudny? A co ważniejsze – że przygotowanie go od podstaw jest zaskakująco łatwe i szybkie? Jeżeli chcesz się o tym przekonać, koniecznie wypróbuj nasz przepis na budyń jaglany z malinami! Ten niezwykle smaczny deser nie zawiera dodatku cukru, a zawartość kaszy jaglanej sprawia, że jest on dobrym źródłem żelaza, cynku, magnezu oraz miedzi.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
35 g
|
kaszy jaglanej
|
0,5
|
szklanki mleka roślinnego
125 g
|
70 g
|
malin
|
1
|
łyżeczka erytrolu
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie następnie przekładamy do rondelka.
Dodajemy mleko roślinne, erytrol i maliny (kilka zostawiamy do dekoracji).
Gotujemy przez 5 minut, następnie całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Budyń przekładamy do miseczki, dekorujemy malinami. Smacznego!