Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa z jarmużem, porem i ziemniakami

Zupa z jarmużem, porem i ziemniakami

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Zupa z jarmużem, porem i ziemniakami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

582 kcal Kalorie
46 g Białko
20 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
2150 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
2
szklanki bulionu warzywnego
500 g
0,5
sztuki pora
70 g
50 g
 jarmużu
3
sztuki ziemniaków
210 g
1
sztuka marchewki
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
3
łyżki śmietany 12%
54 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

582 kcal Kalorie
46 g Białko
20 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
2150 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Czosnek drobno siekamy. Por kroimy w grubsze piórka, natomiast mięso, ziemniaki i marchew kroimy w kostkę.

2

W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek, ziemniaki, marchew i por, podsmażamy przez ok. minutę. Następnie dodajemy mięso i podsmażamy przez 2-3 minuty.

3

Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy zupę do wrzenia. Zmniejszamy moc palnika i pod częściowym przykryciem gotujemy całość do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby dolewamy wodę, aby uzyskać preferowaną konsystencję zupy. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

4

Pod koniec gotowania dodajemy jarmuż. Następnie do śmietany wlewamy 2-3 łyżki bulionu, zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty.

5

Gotową zupę przelewamy do miski. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.