
Zupa kalafiorowa z mrożonki
Masz ochotę na szybki obiad, któremu niestraszne są sezonowe zmiany asortymentu? Nasza zupa kalafiorowa z mrożonki to strzał w dziesiątkę! Wystarczy kilka dostępnych przez cały rok składników, 20 minut i gotowe. Pożywny, pyszny obiad już czeka na zjedzenie.

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
237
kcal
Kalorie
19
g
Białko
11
g
Tłuszcze
13
g
Węglowodany
1448
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie zupy kalafiorowej
750 g
|
6
|
szklanek bulionu
1500 g
|
6
|
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
|
200 g
|
mięso z piersi kurczaka
|
0,2
|
opakowania jogurtu greckiego
60 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
237
kcal
Kalorie
19
g
Białko
11
g
Tłuszcze
13
g
Węglowodany
1448
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.
3
Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.
4
Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
