Zupa kalafiorowa z mrożonki

Zupa kalafiorowa z mrożonki

Masz ochotę na szybki obiad, któremu niestraszne są sezonowe zmiany asortymentu? Nasza zupa kalafiorowa z mrożonki to strzał w dziesiątkę! Wystarczy kilka dostępnych przez cały rok składników, 20 minut i gotowe. Pożywny, pyszny obiad już czeka na zjedzenie.

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,68/5
(z 40 ocen)
Zupa kalafiorowa z mrożonki
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474 kcal Kalorie
37 g Białko
23 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
2897 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie zupy kalafiorowej
750 g
6
szklanek bulionu
1500 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
200 g
 mięso z piersi kurczaka
0,2
opakowania jogurtu greckiego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474 kcal Kalorie
37 g Białko
23 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
2897 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.

3

Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.

4

Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?