 
      Zupa z dorsza z pomidorami i mleczkiem kokosowym
Jeśli znudziły się Wam tradycyjne smażone filety z ryby lub nie możesz przekonać się do dań rybnych, proponuje dla odmiany pyszną zupę z dorsza, z pomidorami i mleczkiem kokosowym. Kompozycja smaków sprawia, że zupa jest bardzo sycąca i zdrowa.
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
           
           
           
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            1
           | 
              sztuka cebuli
             
                80 g
               | 
| 
            3
           | 
              ząbki czosnku
             
                18 g
               | 
| 
            1
           | 
              sztuka pora
             
                140 g
               | 
| 
            1
           | 
              łodyga  selera naciowego
             
                45 g
               | 
| 
            2
           | 
              łyżeczki oliwy z oliwek 
             
                10 g
               | 
| 
            1
           | 
              sztuka marchewki
             
                80 g
               | 
| 
            1
           | 
              sztuka pietruszki
             
                50 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              sztuki papryczki chilli
             
                10 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              sztuki selera
             
                100 g
               | 
| 
            7
           | 
              sztuk ziemniaków
             
                490 g
               | 
| 
            300 g 
           | 
               filetu z dorsza
             | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka przyprawy do ryb
             
                3 g
               | 
| 
            3
           | 
              sztuki pomidorów
             
                480 g
               | 
| 
            0,5
           | 
              opakowania mleczka kokosowego
             
                200 g
               | 
| 
            4
           | 
              łyżeczki natki pietruszki
             
                20 g
               | 
| 
            2
           | 
              sztuki liści laurowych
             
                2 g
               | 
| 
            3
           | 
              sztuki ziela angielskiego
             
                3 g
               | 
| 
            1
           | 
              sztuka kostki rosołowej warzywnej 
             
                5 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta soli
             
                0,25 g
               | 
| 
            1
           | 
              szczypta pieprzu
             
                0,25 g
               | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę, czosnek, por i seler naciowy drobno kroimy.
Warzywa smażymy na oliwie do zeszklenia. Następnie na patelnię dodajemy marchew, pietruszkę, papryczkę chilli i seler, przesmażamy chwilę i przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok. godzinę.
Rybę myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki, oprószamy przyprawą do ryby i smażymy.
Filet wraz z pomidorami wkładamy do garnka.
Dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut.
Gotową zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        