
Zupa gulaszowa
Szukasz inspiracji kulinarnej z wykorzystaniem gulaszu? Oto aromatyczna zupa gulaszowa, która smakuje rewelacyjnie. To świetny przykład dania jednogarnkowego. Zupa jest gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca – idealna na zimę i inne pory roku.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
łyżeczki oliwy
15 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
400 g
|
mięsa z indyka
|
1
|
łyżeczka słodkiej papryki
3 g
|
1
|
łyżeczka ostrej papryki
3 g
|
2
|
łyżeczki tymianku
6 g
|
2
|
szklanki bulionu warzywnego
500 g
|
0,7
|
opakowania passaty
500 g
|
20
|
sztuk pieczarek
400 g
|
1,5
|
sztuki papryki czerwonej
260 g
|
7
|
sztuk ziemniaków
490 g
|
1
|
łyżeczka natki pietruszki
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W garnku na oliwie podsmażamy cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy mięso i obsmażamy z każdej strony.
Dodajemy papryki w proszku i zioła i smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy bulion i gotujemy.
Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone pomidory lub przecier. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy pieczarki, pokrojoną w paseczki paprykę i obrane i pokrojone ziemniaki. Mieszamy, przykrywamy i gotujemy przez około godzinę, aż ziemniaki zmiękną.
Po nalaniu do miseczek posypujemy posiekaną natką pietruszki. Nasza zupa gulaszowa jest gotowa. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
