Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa pho z wołowiną

Zupa pho z wołowiną

Zupa pho to tradycyjne danie kuchni wietnamskiej i świetny pomysł na pełnowartościowy obiad z mega dawką białka. Danie ta przypomina nieco nasz rosół – jego smak i aromat są jednak bardziej intensywne. Sekret naszego przepisu na zupę pho? Tkwi w dodatku soczystej wołowiny i wyrazistej mieszanki przypraw – znajdziesz tu bowiem chili, imbir, cynamon, a także…goździki. Całość świetnie rozgrzewa i smakuje niczym z dobrej azjatyckiej restauracji. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,20/5
(z 5 ocen)
Zupa pho z wołowiną
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

564 kcal Kalorie
41 g Białko
23 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
3164 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
50 g
 makaronu ryżowego
150 g
 rostbefu wołowego
1,5
szklanki bulionu warzywnego
375 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
0,5
plastra imbiru
2,5 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
0,5
łyżeczki goździków mielonych
1 g
2
łyżki sosu rybnego
20 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
1
sztuka cebuli dymki
20 g
0,5
sztuki papryczki chilli
10 g
2
łyżki soku z limonki
12 g
20 g
 kiełków fasoli mung
0,5
garści kolendry świeżej
2 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

564 kcal Kalorie
41 g Białko
23 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
3164 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

2

Cebulę zwykłą, dymkę, imbir, kolendrę i papryczkę chilli drobno siekamy. Wołowinę kroimy w cienkie plastry.

3

W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekane warzywa (oprócz dymki) i podsmażamy przez ok. 1-2 minut, następnie dodajemy mięso i smażymy kolejne 2-3 minut do przyrumienienia, stale mieszając.

4

Do garnka wlewamy bulion. Doprowadzamy całość do wrzenia. Dodajemy cynamon i goździki. Zmniejszamy moc palnika i gotujemy pod częściowym przykryciem do miękkości mięsa (ok. 15-20 minut).

5

W czasie gotowania doprawiamy zupę sosem rybnym, sokiem z limonki i erytrolem wedle uznania. W razie potrzeby dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną gęstość zupy.

6

Pod koniec gotowania dodajemy do zupy dymkę, kolendrę oraz kiełki, gotujemy jeszcze 2-3 minut. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku.

7

Gotową zupę podajemy razem z makaronem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.