Zupa krem z buraczków z mlekiem kokosowym
Uwielbiasz zupy krem zastępując nimi tradycyjną formę zup? Znakomity przepis na zupę krem z buraczków to wyjątkowe danie, które odpowiednio przyprawione jest jednym z najlepszych dań warzywnych. Wzbogaca organizm w dużą dawkę witamin i minerałów.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
361
kcal
Kalorie
8
g
Białko
19
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
214
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
6
|
łyżeczek oliwy z oliwek
30 g
|
2,5
|
łyżeczki gorczycy
5 g
|
1
|
plaster startego imbiru
5 g
|
2
|
sztuki ziemniaków
140 g
|
6
|
sztuk buraków
600 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,1
|
opakowania mleczka kokosowego
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
361
kcal
Kalorie
8
g
Białko
19
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
214
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy gorczycę i starty na tarce imbir. Lekko podsmażamy.
2
Dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i buraki i zalewamy wodą, odrobinę ponad poziom warzyw.
3
Gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Następnie blendujemy na gładki krem.
4
Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
5
Podajemy z mleczkiem kokosowym. Smacznego!