
Zupa krem z pomidorów
Lato to pora, w której dojrzewają słodkie, soczyste pomidory. Warto ich jeść jak najwięcej, bo są źródłem witamin, składników mineralnych oraz przeciwutleniaczy. Można przyrządzić na przykład zupę krem z pomidorów. Dodajmy do niej świeżą bazylię, seler naciowy i oliwę z oliwek.

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W dużym garnku rozgrzewamy na średnim ogniu łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy cebulę, czosnek, seler i marchewkę, przykrywamy i tak dusimy przez 10 minut, co jakiś czas mieszając
Dodajemy bulion, świeże pomidory i pomidory z puszki, pod przykryciem gotujemy przez 10 minut, po tym czasie zdejmujemy z ognia, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy bazylię
Za pomocą blendera przecieramy zupę na gładki krem
Po chwili możemy skosztować gotowej zupy. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
