Zupa kimchi z tofu

Zupa kimchi z tofu

Uwielbiasz koreańską kuchnię? Zatem zupa kimchi z tofu to idealna propozycja dla Ciebie! Połączenie kwaśno-ostrego kimchi z tofu, makaronem ryżowym i warzywami zadowoli podniebienie nawet najbardziej wybrednych fanów kuchni koreańskiej. Koniecznie wypróbuj naszą propozycję niebanalnego, mocno rozgrzewającego posiłku bogatego w roślinne białko i antyoksydanty!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,29/5
(z 17 ocen)
Zupa kimchi z tofu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

411 kcal Kalorie
16 g Białko
10 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
2094 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
200 g
 makaronu ryżowego
2
szklanki bulionu warzywnego
500 g
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
1
opakowanie kimchi
300 g
1
sztuka marchwi
80 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
plaster imbiru
5 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

411 kcal Kalorie
16 g Białko
10 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
2094 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, góra-dół. Tofu kroimy w kostkę, pieczemy, aż uzyska złoty kolor (tofu można również podsmażyć na suchej patelni).

3

Cebulę, czosnek i imbir drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

4

Marchew kroimy w paski.

5

Do garnka wkładamy cebulę, czosnek, imbir, marchew, posiekane kimchi. Zalewamy bulionem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy sos sojowy i erytrol.

6

Zupę podajemy z makaronem i kimchi.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.