
Ziemniaki z tofu

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
437
kcal
Kalorie
26
g
Białko
10
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
610
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie tofu
180 g
|
4
|
sztuki dużych ziemniaków
280 g
|
0,3
|
opakowania jogurtu roślinnego
40 g
|
1
|
sztuka cebuli dymki
20 g
|
6
|
łyżeczek koperku
24 g
|
2
|
sztuki boczniaków
100 g
|
1
|
łyżka sosu sojowego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
437
kcal
Kalorie
26
g
Białko
10
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
610
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ziemniaki gotujemy w całości w osolonej wodzie aż będą miękkie. Po przestudzeniu kroimy na połówki.
2
Boczniaki kroimy w cienkie paski i zalewamy sosem sojowym, mieszamy.
3
Tofu rozgniatamy i mieszamy z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
4
Boczniaki smażymy na patelni przez mniej więcej 6 minut.
5
Na ziemniakach układamy tofu i boczniaki. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
