Proteinowy serniczek

Proteinowy serniczek

Deser + mega dawka białka? Z naszym przepisem na proteinowy serniczek masz 2w1! A wszystko z jedynie 6 składników – w tym skyru, budyniu i soczystych malin. Ten prosty deser to przykład na to, że ciasto może być zdrowe – i może sycić na długo. A białko? Sernik zawiera go aż 27 g w porcji mającej 350 kcal. To więc naprawdę świetny deal. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,41/5
(z 64 ocen)
Proteinowy serniczek
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

352 kcal Kalorie
27 g Białko
9 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
120 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jaja kurzego
168 g
2
opakowania skyra waniliowego
300 g
8
łyżeczek proszku budyniowego
40 g
6
łyżeczek erytrolu
30 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
100 g
 malin

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

352 kcal Kalorie
27 g Białko
9 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
120 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb góra-dół.

2

Do miski wbijamy jajka i miksujemy na puszystą masę przez około 2 minuty.

3

Dodajemy skyr waniliowy, proszek budyniowy, erytrol i ekstrakt waniliowy. Erytrol dodajemy według własnego uznania. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

4

Przelewamy masę do blaszki (o średnicy 15-20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.

5

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30–40 minut, aż serniczek będzie ścięty i lekko zarumieniony na wierzchu.

6

Studzimy i podajemy z owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.