Wrap z tuńczykiem

Wrap z tuńczykiem

Obiad z rybą w roli głównej to obowiązkowy element zdrowego jadłospisu. Nie masz pomysłu, jak do niego podejść? A może typowe połączenie ryba + ziemniaki już Ci się znudziło? Mamy rozwiązanie – a jest nim przepis na wrap z tuńczykiem! Wystarczy, że wyrazistego tuńczyka z puszki połączysz z majonezem i musztardą, a farsz do tortilli dopełnisz awokado, startym serem oraz rukolą i gotowe. Taki obiad dostarcza mocy białka oraz witamin i po prostu pysznie smakuje. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wrap z tuńczykiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

485 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
746 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
2
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
0,5
sztuki sera mozzarella
60 g
0,5
sztuki awokado
70 g
30 g
 rukoli
2,5
łyżeczki majonezu
25 g
0,5
łyżeczki musztardy
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

485 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
746 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Odsączamy tuńczyka z puszki i przekładamy go do miski.

2

Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać kremową pastę.

3

Awokado obieramy i kroimy na plasterki.

4

Na wrapie układamy sałatę, pastę, awokado i starty ser.

5

Zwijamy wrap ciasno, zaczynając od dolnego brzegu, a następnie boków, tworząc rulon.

6

Jeśli preferujesz ciepłego wrapa, grilluj go na suchej patelni przez ok. 2–3 minuty z każdej strony, aż ser się roztopi i wrap lekko się zarumieni.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.