
Wrap z tuńczykiem
Obiad z rybą w roli głównej to obowiązkowy element zdrowego jadłospisu. Nie masz pomysłu, jak do niego podejść? A może typowe połączenie ryba + ziemniaki już Ci się znudziło? Mamy rozwiązanie – a jest nim przepis na wrap z tuńczykiem! Wystarczy, że wyrazistego tuńczyka z puszki połączysz z majonezem i musztardą, a farsz do tortilli dopełnisz awokado, startym serem oraz rukolą i gotowe. Taki obiad dostarcza mocy białka oraz witamin i po prostu pysznie smakuje. Koniecznie wypróbuj!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki tortilli pełnoziarnistej
120 g
|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
0,5
|
sztuki sera mozzarella
60 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
30 g
|
rukoli
|
2,5
|
łyżeczki majonezu
25 g
|
0,5
|
łyżeczki musztardy
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Odsączamy tuńczyka z puszki i przekładamy go do miski.
Dodajemy majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, aby uzyskać kremową pastę.
Awokado obieramy i kroimy na plasterki.
Na wrapie układamy sałatę, pastę, awokado i starty ser.
Zwijamy wrap ciasno, zaczynając od dolnego brzegu, a następnie boków, tworząc rulon.
Jeśli preferujesz ciepłego wrapa, grilluj go na suchej patelni przez ok. 2–3 minuty z każdej strony, aż ser się roztopi i wrap lekko się zarumieni.