Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami

Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami

Tortilla to klasyczne danie kuchni meksykańskiej — jeśli masz jednak ochotę na delikatniejsze smaki, nasza tortilla z wędzonym łososiem i warzywami jest właśnie dla Ciebie! To superszybkie danie sprawdzi się idealnie jako przekąska na imprezę, obiad zabrany do pracy, czy szybka kolacja. Co wchodzi w jej skład? Poza wędzonym łososiem znajdziesz w niej puszysty śmietankowy serek, koperek i świeże warzywa. Spróbuj koniecznie!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,03/5
(z 29 ocen)
Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

368 kcal Kalorie
20 g Białko
16 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
1330 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
sztuka ogórka
150 g
2
sztuki rzodkiewki
30 g
1
łyżeczka koperku świeżego
4 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
1
łyżka serka śmietankowego
25 g
1
sztuka tortilii pełnoziarnistej
60 g
60 g
 łososia wędzonego
20 g
 rukoli
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

368 kcal Kalorie
20 g Białko
16 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
1330 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kroimy ogórka i rzodkiewkę w plastry.

2

Siekamy koperek, szczypiorek i mieszamy z serkiem twarożkowym, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Placek tortilli smarujemy serkiem, nakładamy na niego wędzonego łososia, rzodkiewkę, ogórka, umytą rukolę, a następnie zawijamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.