
Tortilla z ciecierzycą, cukinią i awokado
Szukasz inspiracji na smaczne dodatki do tortilli? Koniecznie spróbuj wersji roślinnej. Tortilla z ciecierzycą, cukinią i awokado w połączeniu z aromatycznymi przyprawami świetnie sprawdzi się jako prosty i szybki obiad, który możesz również zabrać ze sobą na wynos do pracy, czy uczelnię.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ciecierzycę odsączamy, cebulę i czosnek siekamy. Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Dodajemy passatę pomidorową, wędzoną paprykę, kolendrę i dusimy na wolnym ogniu kolejne 5 minut.
Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Cukinię kroimy w półplasterki, podsmażamy na suchej patelni przez 6 minut. Posypujemy solą i pieprzem.
Na tortilli układamy awokado, pomidory z ciecierzycą, cukinię i zawijamy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
