Wegetariański quiche z kukurydzą i papryką
Bonjour! Masz ochotę na odrobinę Francji na talerzu? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na wegetariański quiche z kukurydzą i papryką! To pyszne i sycące danie jest połączeniem klasycznego smaku kuchni francuskiej z modyfikacjami, które sprawiają, że jest ono idealne także na diecie. O co chodzi? Nasza wersja quiche nie zawiera kalorycznego spodu z ciasta — a zamiast niego bazuje na pełnej składników odżywczych kaszy jaglanej. Idealny smak, łatwe przygotowanie i przyjazność diecie — czy można chcieć czegoś więcej?
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
kaszy jaglanej
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
sztuka papryczki chilli
20 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
240 g
|
fasoli białej konserwowej
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
1
|
łyżeczka kuminu
2 g
|
6
|
sztuk jajek kurzych
336 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
0,5
|
garści kolendry
2 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę, czosnek i chili drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, podsmażamy warzywa.
Uduszone warzywa przekładamy do miski, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, odcedzoną kukurydzę, fasolę z puszki, kmin i wbijamy jajka. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie, w którym będziemy zapiekać wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy przygotowaną masę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Upieczony quiche podajemy ze świeżym ogórkiem i pomidorem, całość posypujemy posiekaną kolendrą.
Smacznego!