Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango

Dieta wegańska wcale nie oznacza rezygnacji z pysznych deserów. Wystarczy odpowiednio podmienić składniki klasycznego ciasta i voilà: wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango czeka, aż go skosztujesz. Potrzebujesz konkretów? Podpowiemy, że rolę jajka odgrywa tu banan, a zamiast masła i mleka krowiego mamy olej i napój roślinny. Takie czekoladowe ciasto w wersji wege proponujemy podać ze słodkim musem mango, który świetnie komponuje się z wyrazistym smakiem kakao. Smacznego!

35 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,84/5
(z 57 ocen)
Wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

529 kcal Kalorie
9 g Białko
19 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
118 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki
4
łyżki kakao
40 g
16
łyżek mąki pełnoziarnistej
240 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
15
łyżeczek erytrolu
75 g
12
łyżeczek oleju rzepakowego
60 g
2
sztuki bananów
240 g
0,3
szklanki mleka roślinnego
70 g
140 g
 puree z mango lub mango
4
łyżeczki erytrolu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

529 kcal Kalorie
9 g Białko
19 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
118 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 35 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, góra-dół.

2

Kakao, mąkę, proszek do pieczenia, sól i erytrol, łączymy ze sobą,

3

Olej, banany i mleko roślinne blendujemy na gładką masę.

4

Łączymy suche i mokre składniki, przekładamy do formy do pieczenia lub tortownicy. Ciasto pieczemy 35 minut.

5

Mango łączymy z erytrolem i zagotowujemy.

6

Ciasto podajemy z sosem mango. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.