
Waniliowy sernik z nerkowców

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
383
kcal
Kalorie
10
g
Białko
28
g
Tłuszcze
21
g
Węglowodany
9
mg
Sód
3
g
Błonnik
Składniki
300 g
|
nerkowców
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
4
|
łyżki ksylitolu
60 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
4
|
łyżeczki oleju kokosowego
20 g
|
0,2
|
szklanki napoju owsianego
50 g
|
Spód: |
|
3,3
|
łyżki migdałów
50 g
|
1,7
|
garści orzechów włoskich
50 g
|
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
8
|
sztuk daktyli
40 g
|
3
|
łyżeczki oleju kokosowego
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
383
kcal
Kalorie
10
g
Białko
28
g
Tłuszcze
21
g
Węglowodany
9
mg
Sód
3
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1
Nerkowce namaczamy w wodzie na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc
2
Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 5 minut i odlewamy wodę
3
Składniki na spód mielimy w blenderze, wykładamy formę o średnicy 18 cm masą i wkładamy do lodówki
4
Odlewamy wodę z nerkowców
5
Składniki masy waniliowej przekładamy do blendera i mielimy na gładką masę
6
Przekładamy do formy i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 2 godziny
7
Po tym czasie sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
