Waniliowy sernik z nerkowców

30 min
Czas przygotowania
510 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
3,96/5
(z 53 ocen)
Waniliowy sernik z nerkowców
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

383 kcal Kalorie
10 g Białko
28 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
9 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
10
garści nerkowców
300 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
4
łyżki ksylitolu
60 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g
4
łyżeczki oleju kokosowego
20 g
0,2
szklanki napoju owsianego
50 g

Spód:

3,3
łyżki migdałów
50 g
1,7
garści orzechów włoskich
50 g
5
łyżek płatków owsianych
50 g
8
sztuk daktyli
40 g
3
łyżeczki oleju kokosowego
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

383 kcal Kalorie
10 g Białko
28 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
9 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

Nerkowce namaczamy w wodzie na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc

2

Daktyle zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na 5 minut i odlewamy wodę

3

Składniki na spód mielimy w blenderze, wykładamy formę o średnicy 18 cm masą i wkładamy do lodówki

4

Odlewamy wodę z nerkowców

5

Składniki masy waniliowej przekładamy do blendera i mielimy na gładką masę

6

Przekładamy do formy i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 2 godziny

7

Po tym czasie sernik jest gotowy do jedzenia. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?