 
      Waniliowa panna cotta z mango
Masz ochotę na słodkie co nieco? Waniliowa panna cotta z mango poleca się na deser! Wystarczy 5 składników, żeby przygotować to klasyczne włoskie danie o pysznie delikatnym smaku. Gwarantujemy, że taki deser to świetny sposób na chwilę słodkiego zapomnienia w ciągu pełnego zajęć dnia. Smacznego!
 
        Kategorie
 
           
           
           
           
           
          Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
            2
           | 
              szklanki mleka
             
                500 g
               | 
| 
            9
           | 
              łyżeczek ksylitolu
             
                45 g
               | 
| 
            1
           | 
              łyżeczka ekstraktu waniliowego
             
                3 g
               | 
| 
            1,3
           | 
              łyżeczki agaru suszonego
             
                4 g
               | 
| 
            280 g 
           | 
               mango
             | 
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko wlewamy do rondla, dodajemy ksylitol, ekstrakt z wanilii i agar. Całość mieszamy i po zagotowaniu gotujemy dodatkową minutę.
Całość przelewamy do naczynia, studzimy na blacie, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny.
Mango obieramy i kroimy w kostkę. Panna cottę podajemy z mango.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.
 
        