Waniliowa panna cotta z mango
Masz ochotę na słodkie co nieco? Waniliowa panna cotta z mango poleca się na deser! Wystarczy 5 składników, żeby przygotować to klasyczne włoskie danie o pysznie delikatnym smaku. Gwarantujemy, że taki deser to świetny sposób na chwilę słodkiego zapomnienia w ciągu pełnego zajęć dnia. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
szklanki mleka
500 g
|
9
|
łyżeczek ksylitolu
45 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
1,3
|
łyżeczki agaru suszonego
4 g
|
280 g
|
mango
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko wlewamy do rondla, dodajemy ksylitol, ekstrakt z wanilii i agar. Całość mieszamy i po zagotowaniu gotujemy dodatkową minutę.
Całość przelewamy do naczynia, studzimy na blacie, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej 1-2 godziny.
Mango obieramy i kroimy w kostkę. Panna cottę podajemy z mango.