Twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem
Ryba na śniadanie? Jak najbardziej — o ile masz dobry przepis! A jeśli brakuje Ci pomysłu, koniecznie wypróbuj nasz twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem. Dlaczego warto? Poza pysznymi wrażeniami smakowymi, taki posiłek dostarczy Ci kwasów omega-3, wapnia i witamin z grupy B. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
461
kcal
Kalorie
47
g
Białko
14
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
1962
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie twarogu
250 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
150 g
|
makreli wedzonej
|
4
|
sztuki ogórków kiszonych
200 g
|
4
|
kromki chleba zytniego razowego
120 g
|
25 g
|
szpinaku
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
461
kcal
Kalorie
47
g
Białko
14
g
Tłuszcze
41
g
Węglowodany
1962
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makrelę, obieramy ze skóry i ości.
2
Pora siekamy w drobne paski, ogórka kiszonego w plastry.
3
Do miski przekładamy twarożek, dodajemy obraną rybę, posiekanego pora i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem.
4
Pastę podajemy z pieczywem, świeżym szpinakiem i ogórkiem kiszonym. Smacznego!