Twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem

Twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem

Ryba na śniadanie? Jak najbardziej — o ile masz dobry przepis! A jeśli brakuje Ci pomysłu, koniecznie wypróbuj nasz twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem. Dlaczego warto? Poza pysznymi wrażeniami smakowymi, taki posiłek dostarczy Ci kwasów omega-3, wapnia i witamin z grupy B. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,83/5
(z 46 ocen)
Twarożek z wędzoną makrelą, porem, szpinakiem, kiszonym ogórkiem i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

461 kcal Kalorie
47 g Białko
14 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
1962 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie twarogu
250 g
1
sztuka pora
140 g
150 g
 makreli wedzonej
4
sztuki ogórków kiszonych
200 g
4
kromki chleba zytniego razowego
120 g
25 g
 szpinaku
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

461 kcal Kalorie
47 g Białko
14 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
1962 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makrelę, obieramy ze skóry i ości.

2

Pora siekamy w drobne paski, ogórka kiszonego w plastry.

3

Do miski przekładamy twarożek, dodajemy obraną rybę, posiekanego pora i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem.

4

Pastę podajemy z pieczywem, świeżym szpinakiem i ogórkiem kiszonym. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.