Tuna bowl

Tuna bowl

Twoje śniadania nudzą Cię każdego dnia? Polecam każdemu tunę bowl, która zdecydowanie skradnie Twoje serce. Miska jest pełna kolorowych i zdrowych składników, a przede wszystkim charakteryzuje się łatwym i szybkim przyrządzeniem. Zyskujesz energię na cały dzień.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,80/5
(z 15 ocen)
Tuna bowl
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

596 kcal Kalorie
34 g Białko
21 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
394 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
100 g
 świeżego tuńczyka (filet)
50 g
 ryżu basmati
0,5
sztuki awokado
75 g
20 g
 sałaty
1
sztuka marchewki
80 g
0,3
opakowania kukurydzy konserwowej
60 g
0,5
sztuki ogórka zielonego
75 g
1
łyżka kiełków np. rzodkiewki
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka czarnego sezamu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

596 kcal Kalorie
34 g Białko
21 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
394 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2

Awokado obieramy i kroimy w paseczki.

3

Tuńczyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, sezamem (można dodać odrobinę sosu sojowego).

4

Marchewkę obieramy obieraczką na cienkie plasterki i zwijamy w ruloniki, ogórka kroimy w talarki.

5

W miseczce układamy sałatę, ogórka, marchewkę, awokado, tuńczyka i ryż, kiełki kładziemy na górze. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.