Tuna bowl

Tuna bowl

Twoje śniadania nudzą Cię każdego dnia? Polecam każdemu tunę bowl, która zdecydowanie skradnie Twoje serce. Miska jest pełna kolorowych i zdrowych składników, a przede wszystkim charakteryzuje się łatwym i szybkim przyrządzeniem. Zyskujesz energię na cały dzień.

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,00/5
(z 2 ocen)
Tuna bowl
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

596 kcal Kalorie
34 g Białko
21 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
394 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
100 g
 świeżego tuńczyka (filet)
50 g
 ryżu basmati
0,5
sztuki awokado
75 g
20 g
 sałaty
1
sztuka marchewki
80 g
0,3
opakowania kukurydzy konserwowej
60 g
0,5
sztuki ogórka zielonego
75 g
1
łyżka kiełków np. rzodkiewki
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka czarnego sezamu
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

596 kcal Kalorie
34 g Białko
21 g Tłuszcze
71 g Węglowodany
394 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w cienkie paseczki.

3

Tuńczyka kroimy w średniej wielkości kostkę. Przyprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym według własnego smaku. Następnie posypujemy sezamem.

4

Marchew kroimy w bardzo cienkie paski. Ogórka kroimy w mniejsze kawałki.

5

W miseczce układamy sałatę, ogórka, marchew, awokado, tuńczyka, ryż oraz kiełki. Gotowe danie podajemy od razu.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera