Grillowany stek z tuńczyka

Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

20 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,27/5
(z 15 ocen)
Grillowany stek z tuńczyka
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

430 kcal Kalorie
29 g Białko
20 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
177 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
porcja stek z tuńczyka
100 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
2
garści roszponki
50 g
1
sztuka pomidorów
160 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

430 kcal Kalorie
29 g Białko
20 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
177 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej

2

Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut

3

Ziemniaki myjemy (obieramy) kroimy i gotujemy około 10 minut

4

Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę

5

Obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika

6

Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż będą zarumienione

7

Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia)

8

Smażymy po 2 minuty na każdą stronę

9

Podajemy ze świeżymi warzywami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?