
Grillowany stek z tuńczyka
Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej
Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut
Ziemniaki myjemy (obieramy) kroimy i gotujemy około 10 minut
Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę
Obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do rozgrzanego piekarnika
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, aż będą zarumienione
Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia)
Smażymy po 2 minuty na każdą stronę
Podajemy ze świeżymi warzywami. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
