Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Grillowany stek z tuńczyka

Grillowany stek z tuńczyka

Uwielbiasz rybę, w szczególności tuńczyka, jednak standardowe sałatki Cię nudzą? Mam dla Ciebie oryginalny przepis na grillowany stek z tuńczyka, który znakomicie sprawdzi się zarówno na wyśmienity obiad, jak również na kolację we dwoje. To świetna i zdrowa kompozycja.

20 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,11/5
(z 18 ocen)
Grillowany stek z tuńczyka
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

431 kcal Kalorie
29 g Białko
20 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
178 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 steka z tuńczyka
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
2
sztuki ziemniaków
140 g
50 g
 roszponki
1
sztuka pomidorów
160 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oregano
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

431 kcal Kalorie
29 g Białko
20 g Tłuszcze
36 g Węglowodany
178 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, tryb termoobieg.

2

Tuńczyka najlepiej wyjąć z lodówki około 20 minut wcześniej. Oprószamy przyprawami i smarujemy oliwą z oliwek z dwóch stron. Zostawiamy na 10 minut.

3

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy około 10 minut. Wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę, obsypujemy ziołami, skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut.

4

Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla. (może być też zwykła patelnia).

5

Smażymy rybę po 2 minuty na każdą stronę.

6

Podajemy z pokrojonymi warzywami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.