Ratatouille z dorszem

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,22/5
(z 23 ocen)
Ratatouille z dorszem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

439 kcal Kalorie
31 g Białko
7 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
196 mg Sód
15 g Błonnik

Składniki
1
porcja polędwicy z dorsza
100 g
0,3
sztuki bakłażana
50 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
0,7
sztuki papryki
100 g
3
sztuki ziemniaków
210 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,5
sztuki pomidorów
80 g
0,7
sztuki cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżka octu balsamicznego
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
garść świeżego tymianku
15 g
1
garść świeżej bazylii
3 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

439 kcal Kalorie
31 g Białko
7 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
196 mg Sód
15 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Bakłażana, cukinię, papryki, ziemniaki, cebulę oraz pomidory kroimy w podobną kostkę i polewamy oliwą, oraz octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem mieszamy ze sobą

2

Układamy na dużej blaszce i dodajemy rozgnieciony czosnek oraz świeże zioła

3

Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach

4

Dorsza kroimy w kawałki ok. 2-3 cm i posypujemy solą i pieprzem

5

Po 25 minutach na naszych warzywach układamy dorsza i wstawiamy do tak samo nagrzanego piekarnika na 13-15 minut

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?