
Ratatouille z dorszem

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
439
kcal
Kalorie
31
g
Białko
7
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
196
mg
Sód
15
g
Błonnik
Składniki
1
porcja polędwicy z dorsza
100 g
0,3
sztuki bakłażana
50 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
0,7
sztuki papryki
100 g
3
sztuki ziemniaków
210 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,5
sztuki pomidorów
80 g
0,7
sztuki cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżka octu balsamicznego
5 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
1
garść świeżego tymianku
15 g
1
garść świeżej bazylii
3 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
439
kcal
Kalorie
31
g
Białko
7
g
Tłuszcze
68
g
Węglowodany
196
mg
Sód
15
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Bakłażana, cukinię, papryki, ziemniaki, cebulę oraz pomidory kroimy w podobną kostkę i polewamy oliwą, oraz octem balsamicznym, posypujemy solą i pieprzem mieszamy ze sobą
2
Układamy na dużej blaszce i dodajemy rozgnieciony czosnek oraz świeże zioła
3
Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach
4
Dorsza kroimy w kawałki ok. 2-3 cm i posypujemy solą i pieprzem
5
Po 25 minutach na naszych warzywach układamy dorsza i wstawiamy do tak samo nagrzanego piekarnika na 13-15 minut
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
