Tosty francuskie z agrestem

Tosty francuskie z agrestem

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tosty francuskie z agrestem
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

289 kcal Kalorie
18 g Białko
5 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
367 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
sztuka jajka
56 g
0,3
szklanki mleka
75 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g

Konfitura:

200 g
 agrestu
4
łyżeczki erytrolu
20 g

Do podania:

1
opakowanie jogurtu skyr
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

289 kcal Kalorie
18 g Białko
5 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
367 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Agrest wkładamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i erytrol. Podgrzewamy, cały czas mieszając, aż owoce się lekko rozgotują. Studzimy.

2

Jajko rozkłócamy z mlekiem i ekstraktem waniliowym.

3

W masie jajecznej obtaczamy chleb i podsmażamy beztłuszczowo na dobrze rozgrzanej patelni. Smażymy z jednej i z drugiej strony do zezłocenia.

4

Tosty podajemy z jogurtem i konfiturą agrestową.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.