![Tosty francuskie z puddingiem proteinowym i owocami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/05151709/Tosty-francuskie-z-puddingiem-i-owocami.jpg)
Tosty francuskie z puddingiem proteinowym i owocami
Sycące śniadanie na słodko? Mamy dla Ciebie prawdziwy hit: czyli tosty francuskie z puddingiem proteinowym i owocami. Rozpływające się w ustach pieczywo maczane w jajeczno-mlecznej masie to tylko początek pysznej smakowej podróży z tą prostą potrawą. Prawdziwego charakteru nadają jej bowiem aromatyczne korzenne przyprawy, słodki miód i kremowe masło orzechowe. A i to nie koniec, bo całość idealnie przełamują kwaskowate maliny, za to o sytość po posiłku dba waniliowy pudding proteinowy. Nic tylko rozkoszować się smakiem – koniecznie wypróbuj!
![Tosty francuskie z puddingiem proteinowym i owocami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/05151659/tosty-fran.png)
Kategorie
![Bez cukru](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezcukru.png)
![Bez soli](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezsoli.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
1
|
sztuka jaja kurzego
56 g
|
0,2
|
szklanki mleka
60 g
|
0,5
|
łyżeczki przyprawy do piernika
2,5 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego waniliowego
200 g
|
100 g
|
malin
|
1
|
łyżeczka masła orzechowego
10 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jajko rozkłócamy z mlekiem i przyprawą do piernika.
W masie jajecznej obtaczamy chleb i podsmażamy beztłuszczowo na dobrze rozgrzanej patelni. Smażymy z jednej i z drugiej strony do zezłocenia.
Kromki pieczywa przekładamy puddingiem proteinowym.
Wierzchnią kromkę smarujemy masłem orzechowym i polewamy miodem. Danie podajemy z owocami.